perjantai 4. marraskuuta 2016

Toinen viikko lopuillaan
Tällä viikolla aloitimme oppitunnit koululla. Osallistuimme cabin crew- ja Skotlannin kulttuuri tunneille. Cabin crew tunneilla kävimme läpi lentoemäntänä työskentelyä ja tämän viikon teemana oli asiakkaiden palveleminen lentokoneessa. Skotlannin kulttuuri tunneilla kävimme läpi Skotlannin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Kerroimme myös muille opiskelijoille Suomesta ja sen kulttuurista.
    Yllätykseksemme sää on ollut poutainen ja aurinkoinen. Koko meidän oleskelumme aikana on satanut vain muutaman kerran. Lämpötila on ollut 10-15 asteen luokkaa. Toivottavasti sää jatkuisi samanlaisena ja välttyisimme suuremmilta saderintamilta.

Invercarse- hotellilla työskentely
Olemme pikkuhiljaa jo päässeet asian ytimeen ja työt alkavat sujua hyvin. Hotellilla on mahtava työporukka joiden kanssa on mukava tehdä töitä. Olemme työskennelleet monissa tilaisuuksissa ja kerryttäneet samalla asiakaspalvelusanastoa englanniksi. Muutamia kertoja (satoja) on mennyt sanat sekaisin/emme ole ymmärtäneet mitä asiakas sanoo. Täällä on tapana esim. kiillottaa kaikki aterimet ennen esillepanoa sekä käyttää erilaisia aterimia. Esim. kalalle on eri haarukka ja veitsi. Täällä erilaisissa tilaisuuksissa kaikki tarjoillaan erikseen lautasille, joten buffet- pöydät ovat harvinaisempia. Ruoat tarjoillaan erikseen: liha, peruna ja kasvikset. Tätä kutsutaan silver serviceksi. Eli käytännössä tarjoilijoilla on omat astiat joissa on joko lihaa, perunaa tai kasviksia ja ne tarjoillaan asiakkaille. Tarjoiluvaihe on nopeatempoista ja koko ajan täytyy olla valppaana. Alhaalla muutamia kuvia kattauksista sekä Emmasta harjoittelemassa silver servicea. Halleluja nyt on näillä tytyillä kolme päivää vapaata!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti