perjantai 18. marraskuuta 2016

Nähtävyyksiä ja matka Aviemoreen
Tällä viikolla maanantaina kävimme Dundee Law -näköalapaikalla. Se sijaitsee Dundeen keskusta-alueella ja sieltä näkee todella hyvin koko kaupungin ja lähialueen. Maisemat olivat mahtavat!



                                               Muistomerkki sodassa kaatuneille ihmisille.

Keskiviikkona suuntasimme kahden matkailuluokan kanssa Aviemoreen, Ylämaille. Matkustimme kahdella minibussilla ja matka Aviemoreen kesti noin pari tuntia. Matkalla pysähdyimme House of Bruarissa, joka on kuuluisa laadukkaista vaatteistaan, sekä monipuolisesta ruokahallistaan. Siellä oli mm. skotlantilaisia keksejä, hilloja, piirakoita ja muita skotlantilaisia perinneruokia. Sen jälkeen matka jatkui kohti Cairngorm- vuoria. Matka huipulle oli kuumottava, koska bussissa ei ollut talvirenkaita. Tiet siis olivat jäiset ja hyvin liukkaat. Saavuttuamme ns. pääasemalle, pääsimme maisemahissillä(funicular) huipulla sijaitsevaan näyttely/ravintolakeskukseen. Siellä kiertelimme näyttelyissä sekä matkamuisto- kaupoissa. Päivälippu hissiin on 12 puntaa. Ravintolan yhteydessä oli myös näköalaterassi, josta näki hienoja maisemia. Terassilla tuuli todella kovasti joten oli vaikea saada hyviä kuvia maisemista. Viimeaikoina vuorille on satanut lunta ja maata peitti kevyt lumikerros. Lämpötilat pyörivät pakkasen puolella, mutta kova tuuli teki säästä vielä kylmemmän. Vuoret olivat todella kauniita ja korkeita. Carngorm- vuoret ovat selvästi yksi Skotlannin hienoimmista matkailukohteista.

Kuvia vuorista


Majoituimme Pine Bank Chalets- nimiseen "mökkikylään". Oppilaat asuivat 3-6 hengen mökeissä ja mökit olivat hyvin viihtyisiä ja hienoja. Mökeiltä oli lyhyt matka Aviemoren keskustaan ja lähellä oli paljon ravintoloita. 
Torstaina porukka jaettiin kahteen osaan ja toinen ryhmä lähti kävelemään ympäri Loch an Eilenia ja toinen ryhmä tutustumaan paikallisiin aktiviteetteihin. Loch an Eilen on järvi, jossa on vuorimaisemat taustalla. Hyvin suosittu patikointireitti ja ympäristö oli hyvin samankaltaista kuin Suomessakin. Loppuaika istuimme iltaa muiden oppilaiden kanssa tutustuen toisiimme. Naurulta ei vältytty! 

Loch an Eilen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti