torstai 27. lokakuuta 2016

Ensimmäiset päivät Dundeessa

Maanantaina kävimme Dundee & Angus Collegella, Kingswayn kampuksella. Tapasimme siellä koordinaattorimme Micholan sekä yhden matkailualan opettajista. Saimme myös kierroksen koulun tiloissa. Kävimme läpi tulevien viikkojen ohjelmaa sekä koulullamme että työpaikallamme.
    Tiistaina olimme koulun harjoitusravintolassa muiden oppilaiden kanssa. Otimme osaa á la carte illallisen tarjoilemiseen, mutta katsoimme pääosin vierestä näin ensimmäisellä kerralla totutellen paikallisiin ravintolatapoihin. Tunnelmat olivat jännittyneet, koska emme olleet ennen harjoitelleet ravintolassa tarjoilemista ja lisää hankaluuksia aiheutti vieraalla kielellä palveleminen. Asiat tehtiin melko samalla tavalla kuin Suomessa lukuun ottamatta aterimien käyttöä sekä muita pikkuseikkoja.

                                          Dundee and Angus College, Kingsway campus


Keskiviikkona vierailimme Broughty Ferryssa, joka on Dundeen lähellä oleva kylä. Kävimme rannikolla sijaitsevassa linnassa ja kiertelimme sen sisällä olevissa näyttelyissä. Näyttelyissä kerrottiin alueen kasvillisuudesta, eläimistöstä sekä historiasta. Linnan lähettyvillä on pitkä ranta, joka on jokaisen turistin pakko nähdä! Tuli sellainen olo kuin olisi ollut Välimeren rannalla, mutta tuuli ja melko viileä ilma sanoi muuta.. Dundeessa on muuten todella helppo liikkua busseilla ja täältä saa ostettua Discovr-kortin, jolla saa matkustaa niin paljon kuin haluaa. Ostimme sellaiset ja latasimme ne viideksi viikoksi ja opiskelijahinnaksi tuli n. 54€. Alempana kuvia Broughty Ferrysta. Päivittelemme myöhemmin kuulumisia Invercarse hotellilla työskentelystä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti